Martine

Ellefsen

- SJOKOLADERISBOLLER -

  • 03.12.2016, 22:32



Jeg lovet legge ut oppskrift om risbollene ble gode og det ble de absolutt, jeg elsker julebakst og i dag fikk jeg laget en god haug med sjokolade risboller og en del flte karameller (halvparten er spist opp allerede). Oppskriften p sjokoladerisbollene fant jeg p bloggen til Marthe Borge, det var den eneste oppskriften som ikke inneholdt delfiefett. Bde risbollene og karamellene er virkelig en slager her i hus, s disse m jeg lage fler av etterhvert som julaften nrmer seg. Vi har hatt kjempe koselig middagsbesk i kveld og n ruller det film p tv og jeg er godt plassert under pleddet, formen har selvflgelig begynt tulle skikkelig.. Krysser fingre og tr for at jeg slipper den forferdelige forkjlelsen som Daniel har hatt de siste dagene. Blogges senere!



Du trenger: 1. 1,5 liter puffet ris 2. 250g kokesjokolade (125g lys og 125g mrk) 3. 100g romtemperert smr 4. 6ss flte 5. 2ts sukker 6. 1ts vaniljesukker



Slik gjr du:
1. 
Hakk sjokoladen i grove biter og ha den i en gryte med flte og smr.
2. La det hele smelte, men ta det av platen fr det begynner koke.
3. Smak til med sukker og vaniljesukker og rr inn puffrisen.
4. Bruk ca 2ss "rre" i hver risbolle og sett dem til stivning i kjleskapet.





2 Kommentarer skjul

krist.in

04.12.2016 kl. 12:15
nam! Tror jeg m f med meg Simon p lage dette fr jul! Jeg elsker slike! Svigermor pleier lage de med delfiafett og noe greier, men det synes jeg ikke blir s godt !

Martine Ellefsen

07.12.2016 kl. 19:33
krist.in: jaa, det m dere bare lage - de er kjempe gode :D

Skriv en ny kommentar

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits