Martine

Ellefsen

OPPSKRIFT - GRYTEBRD

  • 08.04.2017, 21:02

Lrdagens arbeidsdag er over, roen har senket seg og jeg har hatt en super ettermiddag med fine venninner p Jonas B. Gundersen i byen. Nr man ikke ser bestevenninna p en mned s gr skravla virkelig i ett kjr og det er som om vi har vrt sammen hver eneste dag, hehe. I gr testet jeg forresten ut en ny mte bake brd p, nemlig grytebrd. Det var en veldig lett mte bake p og deigen gjorde seg selv - veldig kjekt. 

- Det du trenger for et brd -
 500 gram hvetemel (kan ta halvparten grovt og lyst) 

2 ts salt
1⁄4 ts trrgjr
4dl vann



- Slik gjr du - 

1. Bruk en sleiv og bland det trre sammen i en bolle.
Hell i vann og rr deigen raskt sammen.
Deigen skal vre fast, men fortsatt litt klissete.
Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.

2. Dryss godt med mel p et ark bakepapir, og hvelv deigen over p arket.
Bruk en slikkepott eller litt mel p fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten.
Gjenta bretteprosessen et par ganger og str eventuelt p litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret.



 

3. Snu deigen og legg den med brettesiden ned p bakepapirarket.
Srg for ha godt med mel p arket slik at brdet ikke setter seg fast under etterhevingen.
Snu bakebollen over deigen, og la brdet etterheve i 1 time.

4. Nr brdet har sttt p kjkkenbenken i 1 time, sett inn en
stpejerns gryte med lokk i stekeovnen og skru ovnen p 250 C.
La gryten st i stekeovnen en time slik at den blir god og varm.




Image and video hosting by TinyPic

5. Ta den varme formen ut av stekeovnen nr deigen er ferdig hevet.
Str litt mel i bunnen av gryten.
Lft opp deigen ved hjelp av bakepapiret og hvelv den over i gryta.
Ha p lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brdet i 30 minutter.

6. Ta av lokket p gryten, skru stekeovnen p 200 C,
og stek videre i 10 - 15 minutter til brdet har ftt en fin gyllen farge og en spr stekeskorpe.
Vend brdet ut av gryten og avkjl p rist.

 

3 Kommentarer skjul

buroyfoto

08.04.2017 kl. 21:20
Det s kjempegodt ut :)

Helene Lekven

09.04.2017 kl. 14:38
Det s kjempe godt ut! Har vurdert det selv, men har ikke noen skikkelig gryte jeg kan lage den i. Har du bare brukt en vanlig kjele? :)

Martine Ellefsen

10.04.2017 kl. 10:26
Helene Lekven: Jeg hadde ikke en typisk gryte. S fant bare en kjele, det ble overraskende bra :)

Skriv en ny kommentar

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits