Martine

Ellefsen

HJEMMELAGET BRINGEBR-GEL

  • 10.04.2017, 10:43



Her om dagen mtte jeg bare lage meg noe snacks, noen dager har jeg bare lyst p alt mulig rart og jeg kikker i alle skuffer og skap i hp om finne noe stt, hehe. Men nr jeg ikke fant det s slang jeg like godt sammen en gel, den ble jo selvflgelig ikke ferdig fr morgenen etter men det gjorde ingen ting. Endelig er pskeuken godt i gang ogs, Daniel skal en tur til Sverige i dag og jeg skal snart en tur til byen med en venninne fr jeg skal p jobb i kveld. Etter kveldsvakten i kveld, s tar jeg meg pskeferie i tre dager fr jeg skal p jobb igjen til helgen. Vi skal en tur til Hnefoss for beske besteforeldrene til Daniel, og i mens skal mamma vre her passe Holly ♥




- DU TRENGER - 
♥ 6 dl vann
♥ 3 dl Fun Light sukkerfri saft (ikke utblandet med vann)
♥ 10 plater gelatin

- SLIK GJR DU - 

 1. Legg gelatinplatene i blt i kaldt vann i 5 minutter 2. Ha 2 dl vann og 3 dl Fun Light i en kjele og kok opp blandingen. 3. Ta kjelen av platen 4. Klem vannet ut av de blte gelatinplatene og ha de i kjelen. 5. Rr s gelatinen smelter helt. 6. Ha deretter i resterende 4 dl kaldt vann 7. Hell gelen enten i en stor dessertskler, eller fordel blandingen i mindre dessertskler eller glass 8. Hvis du vil tilsette br, legger du dem i glasset sammen med den flytende gelblandingen. 9. Sett i kjleskapet til dagen etter s gelen stivner. 

Jeg hadde ogs noen blbr i gelen og det smakte kjempe godt!

OPPSKRIFT - GRYTEBRD

  • 08.04.2017, 21:02

Lrdagens arbeidsdag er over, roen har senket seg og jeg har hatt en super ettermiddag med fine venninner p Jonas B. Gundersen i byen. Nr man ikke ser bestevenninna p en mned s gr skravla virkelig i ett kjr og det er som om vi har vrt sammen hver eneste dag, hehe. I gr testet jeg forresten ut en ny mte bake brd p, nemlig grytebrd. Det var en veldig lett mte bake p og deigen gjorde seg selv - veldig kjekt. 

- Det du trenger for et brd -
 500 gram hvetemel (kan ta halvparten grovt og lyst) 

2 ts salt
1⁄4 ts trrgjr
4dl vann



- Slik gjr du - 

1. Bruk en sleiv og bland det trre sammen i en bolle.
Hell i vann og rr deigen raskt sammen.
Deigen skal vre fast, men fortsatt litt klissete.
Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.

2. Dryss godt med mel p et ark bakepapir, og hvelv deigen over p arket.
Bruk en slikkepott eller litt mel p fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten.
Gjenta bretteprosessen et par ganger og str eventuelt p litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret.



 

3. Snu deigen og legg den med brettesiden ned p bakepapirarket.
Srg for ha godt med mel p arket slik at brdet ikke setter seg fast under etterhevingen.
Snu bakebollen over deigen, og la brdet etterheve i 1 time.

4. Nr brdet har sttt p kjkkenbenken i 1 time, sett inn en
stpejerns gryte med lokk i stekeovnen og skru ovnen p 250 C.
La gryten st i stekeovnen en time slik at den blir god og varm.




Image and video hosting by TinyPic

5. Ta den varme formen ut av stekeovnen nr deigen er ferdig hevet.
Str litt mel i bunnen av gryten.
Lft opp deigen ved hjelp av bakepapiret og hvelv den over i gryta.
Ha p lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brdet i 30 minutter.

6. Ta av lokket p gryten, skru stekeovnen p 200 C,
og stek videre i 10 - 15 minutter til brdet har ftt en fin gyllen farge og en spr stekeskorpe.
Vend brdet ut av gryten og avkjl p rist.

 

PERFEKT FROKOST

  • 19.03.2017, 10:35



Ser du etter en perfekt sndags frokost, s anbefaler jeg deg virkelig ta en titt p disse bildene. For et par dager siden kom jeg over en nydelig mte lage eggerre p. Det man trenger er Cottage Cheese, egg, salt/pepper, litt melk og skinke om man nsker. Alt dette blandet jeg bare sammen i en stekepanne og serverte sammen med det p bildene her. Jeg er virkelig ikke noe frokost menneske, s dette passet meg helt perfekt, skikkelig mettende og veldig godt samtidig. I gr tok jeg meg en dag fri fra bloggen, Daniel og jeg var sammen med mamma for se p bil til hun, s dro vi rett opp til Svanstul for g kanskje den siste turen p langrenn fr vi lagde en god middag og dro p kino for se Skjnnheten og udyret, har du ikke sett filmen, s anbefaler jeg den virkelig. Makan til st og fin film, og for en kvalitet! Akkurat n er jeg p jobb og planen resten av dagen er vel egentlig bare bli litt vippefin igjen hos skjnne Enni



OPPSKRIFT - VERDENS BESTE BROWNIE

  • 11.03.2017, 19:59



Her kommer tidenes sukkerbombe som jeg lovet dere tidligere i dag. Fy sren s godt det var og ikke minst mettende, fler jeg har spist meg mett for flere dager fremover n, hehe! Det du trenger til denne er de tingene p bildet over, men jeg fant ut at et holdt med bare en pakke oreo-kjeks, to ble litt for mye.. 

Lag brownien etter instruksjonene bak p pakken, nr dette er gjort tar du ca. halvparten av rren i en form (jeg brukte 24x24cm form), ta noen skjeer med Marshmallows fluff og "rr" dette inn i brownien som ligger i formen. Str over litt oreo og sjokoladebiter, heller s resten av brownie rren over og str finknust oreo og sjokoladebiter p toppen, s stekes dette etter hva som str p brownie pakken.. Enkelt og s himla godt!








- CHICKEN AVOCADO ROLL UPS -

  • 28.02.2017, 22:50



- AVOCADO CHICKEN ROLLS -

Oh my, oh my.. Jeg har ftt en skikkelig greie for Pinterest de siste ukene og i gr kom jeg over noe som helt fantastisk godt ut. Avocado er jo noe av det beste jeg vet og nr du da scroller nedover og finner avocado rolls, s mtte jeg selvflgelig prve meg p det. Dette var jo helt genialt til ha med p jobb som lunsj eller kanskje som skolelunsj, er man ekstra sulten s er det jo bare lage litt mer, s har man en middag. 





- Det du trenger -

En hel avocado 
Ca en halv rdlk
Majones
2 kyllinglr (du bestemmer mengde selv)
Tacolefser
Ost (jeg brukte ferdig revet ost)

Bland alt sammen til en rre, ta majones etter nsket mengde og smr i lefsene. 





S enkelt og s innmari digg!

ADDICTED

  • 04.02.2017, 19:54



Endelig en liten oppdatering her p bloggen, formiddagen i dag har gtt kjempe fort. Daniel og jeg pakket bilen med langrennski, sekk og godt humr og dro opp til Svanstul for ta helge aktiviteten ute i frisk luft. Etter omtrent 10km sa vi oss veldig fornyde. Vi har ogs hatt hunde-fri fra i gr kveld til n, flinke ssteren min ville gjerne passe Holly, s Daniel og jeg sov til vi vknet av oss selv i dag morges. N er heldigvis gullet hjemme igjen - kall meg bare crazy dogmama, haha! 

Men over til overskriften, skulle tro jeg var sponset med Tine sin fyldige yoghurt, men det er jeg dessverre ikke. Dette er et mellommltid som gr igjen og igjen her i huset. Jeg elsker den yoghurten og man kan blande oppi alt man vil. I dag fant jeg bare noen bringebr og druer i kjleskapet, men det ble s friskt og godt. 

N er jeg godt plassert i sofaen med dynen godt p plass, smgodtet ligger klart i godtesklen og Daniel skal snart ordne litt middag til oss. Her i huset fordeler vi ting ganske godt, jeg er ikke noe srlig glad i lage middag, s det gjr Daniel stort sett. Nei, n fr jeg flge litt mer p tv her. nsker dere en super lrdagskveld. 




 

OPPSKRIFT - PESTO FLETTE

  • 31.01.2017, 21:51

Etter ha kommet over denne oppskriften p denne bloggen her om dagen, s mtte jeg bare teste det ut selv. For det frste s er jeg ikke noe flink til spise frokost, er heller ikke noe flink til ta med meg lunsj p jobben. Derfor tenkte jeg at denne pestofletten mtte vre helt genialt til akkurat det. 

Du trenger: 1. 6dl hvetemel 2. 2,5dl lunket vann 3. 1/2 pakke fersk gjr 4. 1ts salt 5. 1 egg (til pensling) 6. 2 ss olje 7. 1/2 boks grnn pesto 8. 1/2 boks cottage cheese 9. Litt revet ost 10. 1ss sukker



Slik gjr du:
1. Rr gjren ut i det lunkede vannet og ml opp de trre ingrediensene.
2. Hell hvetemel/salt/sukker i gjrblandingen og rr det hele til en deig.
3. Kna godt med hendene og tilsett litt mer mel om det er ndvendig. 
4. Smr deigballen inn med 2ss olje og sett deigen til heving under plast i 60 min. 



5. Kjevle deigen ut til en firkant p kjkkenbenken, og sett ovnen p 175 grader.
6. Bland sammen en halv boks pest og en halv boks cottage cheese, og smr denne blandingen kun p midten av firkanten. Str litt revet ost over.
7. Skjr strimler som har en bredde p ca 2-2,5cm av deigen som ikke har fyll og legg annen hver deig-strimle over fyllet fra hver sin kant til du har et flettebrd. 
8. Pensle brdet med et vispet egg og stek midt i ovnen i ca. 20 min. 

PERFEKT SKOLE-LUNSJ

- SJOKOLADERISBOLLER -

  • 03.12.2016, 22:32



Jeg lovet legge ut oppskrift om risbollene ble gode og det ble de absolutt, jeg elsker julebakst og i dag fikk jeg laget en god haug med sjokolade risboller og en del flte karameller (halvparten er spist opp allerede). Oppskriften p sjokoladerisbollene fant jeg p bloggen til Marthe Borge, det var den eneste oppskriften som ikke inneholdt delfiefett. Bde risbollene og karamellene er virkelig en slager her i hus, s disse m jeg lage fler av etterhvert som julaften nrmer seg. Vi har hatt kjempe koselig middagsbesk i kveld og n ruller det film p tv og jeg er godt plassert under pleddet, formen har selvflgelig begynt tulle skikkelig.. Krysser fingre og tr for at jeg slipper den forferdelige forkjlelsen som Daniel har hatt de siste dagene. Blogges senere!



Du trenger: 1. 1,5 liter puffet ris 2. 250g kokesjokolade (125g lys og 125g mrk) 3. 100g romtemperert smr 4. 6ss flte 5. 2ts sukker 6. 1ts vaniljesukker



Slik gjr du:
1. 
Hakk sjokoladen i grove biter og ha den i en gryte med flte og smr.
2. La det hele smelte, men ta det av platen fr det begynner koke.
3. Smak til med sukker og vaniljesukker og rr inn puffrisen.
4. Bruk ca 2ss "rre" i hver risbolle og sett dem til stivning i kjleskapet.





CHIAPUDDING FOR BREAKFAST

  • 11.11.2016, 12:13



God fredags morgen alle - for en deilig morgen. vkne til sol og hvit sn overalt er s utrolig deilig, enda bedre var det nr jeg visste at jeg kunne sove enda litt lengre enn normalt. Det er vel den eneste fordelen med jobbe ettermiddager, hehe. Derfor ble det ett par ekstra minutter p yet i dag morges, s n er energien p plass her. I gr kom jeg over en oppskrift p chia pudding, ikke viste jeg at det var s enkelt og ikke minst s sinnsykt godt. Man kan jo ha akkurat hvilken som helst topping p, men det eneste jeg hadde i kjleskapet i gr var ett halvt granateple, s da ble det det. 

Jeg holder p se etter ett nytt objektiv til kameraet n, har 50mm portrett objektiv forelpig og er kjempe fornyd med det. Men vi trenger ett litt mer "all around"  objektiv ogs, det lander nok p Canon EF 17-40mm f/4.0L USM (vidvinkel-objektiv).. Nei, n skal jeg fortsette strikke litt og slappe av her hjemme. God fredag og god helg <3










 

INGEFR SHOT

  • 07.11.2016, 16:37



Hadde jeg bare vist hvor godt dette faktisk var for den sre halsen min, hadde jeg helt klart laget dette flere ganger. Det begynner bli skikkelig kaldt og guffent ute om dagen og jeg merker at kroppen, hode og halsen begynner hangle litt og jeg som hele tiden har mange baller i luften, har rett og slett ikke tid til bli syk. Det er nok heller ikke bare meg som syntes sykdom og sr hals er noe skikkelig herk? For noen dager siden kom jeg over et lite tips mot forkjlelse og sr hals, tenk at noe s enkelt og billig kan funke s bra. En shot om morgenen s er jeg sikker p at man forebygger mye sykdom ♥

Man kan lage denne drikken p forskjellige mter. Jeg vet at fler bruker juicer til lage den, men jeg la alle ingrediensene i en liten kjele og tilsatte vann og kokte det opp. Da fr du en varm og lindrende drikk for halsen - i tillegg tilsatte jeg litt honning som stning.
 

1 frisk sitron
1/3 chili (eller mer om du nsker)
Masse masse ingefr






PROTEINRIK ISKAFFE

  • 12.10.2016, 11:24


 

Har du sett noe s digg? Her om dagen havnet jeg over en skikkelig proteinrik iskaffe og mtte bare teste den ut, og fy s god den var.  Jeg brukte proteinpulveret til Forever som inneholder masse proteiner, denne iskaffen kommer garantert til bli laget mye av fremover, bde fr jobb og trening. <3 Denne var ekstremt god lage i dag tidlig, etter en alt for sen kveld i gr. Det er sjeldent jeg legger meg langt over 12 og i gr var vi ikke hjemme fr over halv 2. Men det var absolutt verdt det ? JB er jo helt r, hehe.

- Oppskrift p iskaffen har dere her -

4 store isbiter
En scoop Forever Ultra Sjokolade
3-4 skjeer med sterk kaffe
3dl melk





 

BREAKFAST BOWL

  • 09.10.2016, 13:29

BREAKFAST BOWL

God tirsdags formiddag! Dagen i dag har startet s rolig og avslappende som det gr ann - kroppen og hodet mitt har vrt ekstremt slitent de siste ukene etter sommeren, pga mye stress og ALT for mange baller i luften. Jeg er en person som gr "all in" nr jeg frst starter p noe og det gr dessverre utover andre ting. S Daniel og jeg har funnet ut at denne jenta m ta det litt med ro og ikke ha s mye gjre til en hver tid. Det er noen ting som ikke blir prioritert fremover mens andre ting som gjr meg glad skal bli prioritert i stedet for. Fritid for meg har blitt s mye viktigere enn omtrent bo p jobb ha de ekstra tusenlappene i mneden. Siden jeg var ferdig som lrling i 2013 har jeg tatt p meg alt av vakter, jobbet en haug av helger og kveldsvakter etter hverandre, men det gr ikke over lang tid. Kroppen blir helt utslitt og hodet fles som det holder p sprenge i perioder.







UKENS MENY

  • 08.10.2016, 23:41

God mandag dere, i gr bestemte Daniel og jeg oss for finne ut middager for hele uken og handle med en gang s vi har en ting mindre tenke p. S da har jeg handlet, ryddet kjleskapet og skal straks sette i gang p dagens middag. Formiddagen i dag har jeg brukt p jobb i Hjemmetjenesten og i morgen str nok en skoledag for tur. Det blir bare tre felles middager denne uken fordi jeg jobber kveld p onsdagen og skal til Oslo hele helgen, men her har dere middags planen vr.



UKENS MENY 

Mandag - Spagetti og kjttdeig med Chili saus
Tirsdag - Terteskjell med fiskepudding og reker
Torsdag - Cowboy gryte

Dessert - Blbr pai




I dag er det en skikkelig gr mandag, det regner og blser om hverandre s planen er tenne noen lys, strikke ferdig Line Langmo genseren s jeg fr sendt den til montering i morgen og s skal skal jeg starte p boken Calendar Girl, er s spent p den! Ha en super dag :-) 

OPPSKRIFT P VERDENS BESTE RUNDSTYKKER

  • 08.10.2016, 23:30



 

♥ 130 g smr

♥ 7 dl melk
♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel)
♥ 250 gram sammalt hvete grov
♥ 100 gram lettkokte havregryn
♥ 1 pakke trrgjr
♥ 1 ss ferskere bakst fra idun
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss sukker (kan slyfes)
♥ 1 egg

♥ En dsj med Forever sin fantastiske Honning

♥ 1 egg til pensling
♥ 1 ss melk til pensling
♥ Solsikkefr/solsikkerkjerner/havregryn

Smelt smret i en kjele. Tilsett melken og varm p svak varme til fingervarme. Bland alt det trre og tilsett smr og melk-blandingen. Elt godt i 10 minutter (en fordel med kjkkenmaskin). Tilsettes egget nr alt er blandet. Tilsett mer mel om ndvendig.

Hev deigen under plast i ca 1 time til den har blitt dobbelt s stor. Bak ut deigen med mel og lag 12-16 rundstykker (de hever mye etterp s ikke lag dem for store). Etterhev rundtstykkene i ca 30 minutter (kan redusere hevetiden litt) Pisk ett egg og 1 dl melk sammen i en bolle. Pensle rundstykkene og str enten solsikkekjerner, sasamfr eller havregryn p toppen fr steking.

Stek rundstykkene midt i ovnen p 225 grader i ca 15 minutter. Avkjl dem p rist. De kan fryses og varmes opp i ovnen s er de s gode som ferske igjen. Jeg setter dem da inn i kald ovn og lar dem st der til de er tinet p ca 100 grader.




 

NUTELLA PANCAKES

  • 08.10.2016, 19:48

20.06.2016, 21:12

 

Tidenes beste frokost - jeg har blogget om Nutella pannekaker opptil flere ganger og her om dagen kikket jeg p litt forskjellige blogger og kom over Kristina Andersen sitt blogginnlegg om Nutella pannekaker p grillspyd - gjett om jeg ble i ekstase? Fortet meg ned p butikken i dag tidlig lagde meg denne fantastiske frokosten med en gang. Bare synd at jordbrene p Rema1000 var s dvassene n.. 



Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no