Martine

Ellefsen

HJEMMELAGET BRINGEBÆR-GELÈ

 • 10.04.2017, 10:43Her om dagen måtte jeg bare lage meg noe snacks, noen dager har jeg bare lyst på alt mulig rart og jeg kikker i alle skuffer og skap i håp om å finne noe søtt, hehe. Men når jeg ikke fant det så slang jeg like godt sammen en gelè, den ble jo selvfølgelig ikke ferdig før morgenen etter men det gjorde ingen ting. Endelig er påskeuken godt i gang også, Daniel skal en tur til Sverige i dag og jeg skal snart en tur til byen med en venninne før jeg skal på jobb i kveld. Etter kveldsvakten i kveld, så tar jeg meg påskeferie i tre dager før jeg skal på jobb igjen til helgen. Vi skal en tur til Hønefoss for å besøke besteforeldrene til Daniel, og i mens skal mamma være her å passe Holly ♥
- DU TRENGER - 
♥ 6 dl vann
♥ 3 dl Fun Light sukkerfri saft (ikke utblandet med vann)
♥ 10 plater gelatin

- SLIK GJØR DU - 

 1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter 2. Ha 2 dl vann og 3 dl Fun Light i en kjele og kok opp blandingen. 3. Ta kjelen av platen 4. Klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og ha de i kjelen. 5. Rør så gelatinen smelter helt. 6. Ha deretter i resterende 4 dl kaldt vann 7. Hell geléen enten i en stor dessertskåler, eller fordel blandingen i mindre dessertskåler eller glass 8. Hvis du vil tilsette bær, legger du dem i glasset sammen med den flytende geléblandingen. 9. Sett i kjøleskapet til dagen etter så geléen stivner. 

Jeg hadde også noen blåbær i gelèen og det smakte kjempe godt!

OPPSKRIFT - GRYTEBRØD

 • 08.04.2017, 21:02

Lørdagens arbeidsdag er over, roen har senket seg og jeg har hatt en super ettermiddag med fine venninner på Jonas B. Gundersen i byen. Når man ikke ser bestevenninna på en måned så går skravla virkelig i ett kjør og det er som om vi har vært sammen hver eneste dag, hehe. I går testet jeg forresten ut en ny måte å bake brød på, nemlig grytebrød. Det var en veldig lett måte å bake på og deigen gjorde seg selv - veldig kjekt. 

- Det du trenger for et brød -
 500 gram hvetemel (kan ta halvparten grovt og lyst) 

2 ts salt
1⁄4 ts tørrgjær
4dl vann- Slik gjør du - 

1. Bruk en sleiv og bland det tørre sammen i en bolle.
Hell i vann og rør deigen raskt sammen.
Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete.
Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.

2. Dryss godt med mel på et ark bakepapir, og hvelv deigen over på arket.
Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten.
Gjenta bretteprosessen et par ganger og strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret. 

3. Snu deigen og legg den med brettesiden ned på bakepapirarket.
Sørg for å ha godt med mel på arket slik at brødet ikke setter seg fast under etterhevingen.
Snu bakebollen over deigen, og la brødet etterheve i 1 ½ time.

4. Når brødet har stått på kjøkkenbenken i 1 ½ time, sett inn en
støpejerns gryte med lokk i stekeovnen og skru ovnen på 250 °C.
La gryten stå i stekeovnen en ½ time slik at den blir god og varm.
Image and video hosting by TinyPic

5. Ta den varme formen ut av stekeovnen når deigen er ferdig hevet.
Strø litt mel i bunnen av gryten.
Løft opp deigen ved hjelp av bakepapiret og hvelv den over i gryta.
Ha på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brødet i 30 minutter.

6. Ta av lokket på gryten, skru stekeovnen på 200 °C,
og stek videre i 10 - 15 minutter til brødet har fått en fin gyllen farge og en sprø stekeskorpe.
Vend brødet ut av gryten og avkjøl på rist.

 

PERFEKT FROKOST

 • 19.03.2017, 10:35Ser du etter en perfekt søndags frokost, så anbefaler jeg deg virkelig å ta en titt på disse bildene. For et par dager siden kom jeg over en nydelig måte å lage eggerøre på. Det man trenger er Cottage Cheese, egg, salt/pepper, litt melk og skinke om man ønsker. Alt dette blandet jeg bare sammen i en stekepanne og serverte sammen med det på bildene her. Jeg er virkelig ikke noe frokost menneske, så dette passet meg helt perfekt, skikkelig mettende og veldig godt samtidig. I går tok jeg meg en dag fri fra bloggen, Daniel og jeg var sammen med mamma for å se på bil til hun, så dro vi rett opp til Svanstul for å gå kanskje den siste turen på langrenn før vi lagde en god middag og dro på kino for å se Skjønnheten og udyret, har du ikke sett filmen, så anbefaler jeg den virkelig. Makan til søt og fin film, og for en kvalitet! Akkurat nå er jeg på jobb og planen resten av dagen er vel egentlig bare å bli litt vippefin igjen hos skjønne EnniOPPSKRIFT - VERDENS BESTE BROWNIE

 • 11.03.2017, 19:59Her kommer tidenes sukkerbombe som jeg lovet dere tidligere i dag. Fy søren så godt det var og ikke minst mettende, føler jeg har spist meg mett for flere dager fremover nå, hehe! Det du trenger til denne er de tingene på bildet over, men jeg fant ut at et holdt med bare en pakke oreo-kjeks, to ble litt for mye.. 

Lag brownien etter instruksjonene bak på pakken, når dette er gjort tar du ca. halvparten av røren i en form (jeg brukte 24x24cm form), ta noen skjeer med Marshmallows fluff og "rør" dette inn i brownien som ligger i formen. Strø over litt oreo og sjokoladebiter, heller så resten av brownie røren over og strø finknust oreo og sjokoladebiter på toppen, så stekes dette etter hva som står på brownie pakken.. Enkelt og så himla godt!
- CHICKEN AVOCADO ROLL UPS -

 • 28.02.2017, 22:50- AVOCADO CHICKEN ROLLS -

Oh my, oh my.. Jeg har fått en skikkelig greie for Pinterest de siste ukene og i går kom jeg over noe som helt fantastisk godt ut. Avocado er jo noe av det beste jeg vet og når du da scroller nedover og finner avocado rolls, så måtte jeg selvfølgelig prøve meg på det. Dette var jo helt genialt til å ha med på jobb som lunsj eller kanskje som skolelunsj, er man ekstra sulten så er det jo bare å lage litt mer, så har man en middag. 

- Det du trenger -

En hel avocado 
Ca en halv rødløk
Majones
2 kyllinglår (du bestemmer mengde selv)
Tacolefser
Ost (jeg brukte ferdig revet ost)

Bland alt sammen til en røre, ta majones etter ønsket mengde og smør i lefsene. 

Så enkelt og så innmari digg!

ADDICTED

 • 04.02.2017, 19:54Endelig en liten oppdatering her på bloggen, formiddagen i dag har gått kjempe fort. Daniel og jeg pakket bilen med langrennski, sekk og godt humør og dro opp til Svanstul for å ta helge aktiviteten ute i frisk luft. Etter omtrent 10km sa vi oss veldig fornøyde. Vi har også hatt hunde-fri fra i går kveld til nå, flinke søsteren min ville gjerne passe Holly, så Daniel og jeg sov til vi våknet av oss selv i dag morges. Nå er heldigvis gullet hjemme igjen - kall meg bare crazy dogmama, haha! 

Men over til overskriften, skulle tro jeg var sponset med Tine sin fyldige yoghurt, men det er jeg dessverre ikke. Dette er et mellommåltid som går igjen og igjen her i huset. Jeg elsker den yoghurten og man kan blande oppi alt man vil. I dag fant jeg bare noen bringebær og druer i kjøleskapet, men det ble så friskt og godt. 

Nå er jeg godt plassert i sofaen med dynen godt på plass, smågodtet ligger klart i godteskålen og Daniel skal snart ordne litt middag til oss. Her i huset fordeler vi ting ganske godt, jeg er ikke noe særlig glad i å lage middag, så det gjør Daniel stort sett. Nei, nå får jeg følge litt mer på tv her. Ønsker dere en super lørdagskveld. 
 

OPPSKRIFT - PESTO FLETTE

 • 31.01.2017, 21:51

Etter å ha kommet over denne oppskriften på denne bloggen her om dagen, så måtte jeg bare teste det ut selv. For det første så er jeg ikke noe flink til å spise frokost, er heller ikke noe flink til å ta med meg lunsj på jobben. Derfor tenkte jeg at denne pestofletten måtte være helt genialt til akkurat det. 

Du trenger: 1. 6dl hvetemel 2. 2,5dl lunket vann 3. 1/2 pakke fersk gjær 4. 1ts salt 5. 1 egg (til pensling) 6. 2 ss olje 7. 1/2 boks grønn pesto 8. 1/2 boks cottage cheese 9. Litt revet ost 10. 1ss sukkerSlik gjør du:
1. Rør gjæren ut i det lunkede vannet og mål opp de tørre ingrediensene.
2. Hell hvetemel/salt/sukker i gjærblandingen og rør det hele til en deig.
3. Kna godt med hendene og tilsett litt mer mel om det er nødvendig. 
4. Smør deigballen inn med 2ss olje og sett deigen til heving under plast i 60 min. 5. Kjevle deigen ut til en firkant på kjøkkenbenken, og sett ovnen på 175 grader.
6. Bland sammen en halv boks pest og en halv boks cottage cheese, og smør denne blandingen kun på midten av firkanten. Strø litt revet ost over.
7. Skjær strimler som har en bredde på ca 2-2,5cm av deigen som ikke har fyll og legg annen hver deig-strimle over fyllet fra hver sin kant til du har et flettebrød. 
8. Pensle brødet med et vispet egg og stek midt i ovnen i ca. 20 min. 

PERFEKT SKOLE-LUNSJ

- SJOKOLADERISBOLLER -

 • 03.12.2016, 22:32Jeg lovet å legge ut oppskrift om risbollene ble gode og det ble de absolutt, jeg elsker julebakst og i dag fikk jeg laget en god haug med sjokolade risboller og en del fløte karameller (halvparten er spist opp allerede). Oppskriften på sjokoladerisbollene fant jeg på bloggen til Marthe Borge, det var den eneste oppskriften som ikke inneholdt delfiefett. Både risbollene og karamellene er virkelig en slager her i hus, så disse må jeg lage fler av etterhvert som julaften nærmer seg. Vi har hatt kjempe koselig middagsbesøk i kveld og nå ruller det film på tv og jeg er godt plassert under pleddet, formen har selvfølgelig begynt å tulle skikkelig.. Krysser fingre og tær for at jeg slipper den forferdelige forkjølelsen som Daniel har hatt de siste dagene. Blogges senere!Du trenger: 1. 1,5 liter puffet ris 2. 250g kokesjokolade (125g lys og 125g mørk) 3. 100g romtemperert smør 4. 6ss fløte 5. 2ts sukker 6. 1ts vaniljesukkerSlik gjør du:
1. 
Hakk sjokoladen i grove biter og ha den i en gryte med fløte og smør.
2. La det hele smelte, men ta det av platen før det begynner å koke.
3. Smak til med sukker og vaniljesukker og rør inn puffrisen.
4. Bruk ca 2ss "røre" i hver risbolle og sett dem til stivning i kjøleskapet.

CHIAPUDDING FOR BREAKFAST

 • 11.11.2016, 12:13God fredags morgen alle - for en deilig morgen. Å våkne til sol og hvit snø overalt er så utrolig deilig, enda bedre var det når jeg visste at jeg kunne sove enda litt lengre enn normalt. Det er vel den eneste fordelen med å jobbe ettermiddager, hehe. Derfor ble det ett par ekstra minutter på øyet i dag morges, så nå er energien på plass her. I går kom jeg over en oppskrift på chia pudding, ikke viste jeg at det var så enkelt og ikke minst så sinnsykt godt. Man kan jo ha akkurat hvilken som helst topping på, men det eneste jeg hadde i kjøleskapet i går var ett halvt granateple, så da ble det det. 

Jeg holder på å se etter ett nytt objektiv til kameraet nå, har 50mm portrett objektiv foreløpig og er kjempe fornøyd med det. Men vi trenger ett litt mer "all around"  objektiv også, det lander nok på Canon EF 17-40mm f/4.0L USM (vidvinkel-objektiv).. Nei, nå skal jeg fortsette å strikke litt og slappe av her hjemme. God fredag og god helg <3


 

INGEFÆR SHOT

 • 07.11.2016, 16:37Hadde jeg bare vist hvor godt dette faktisk var for den såre halsen min, hadde jeg helt klart laget dette flere ganger. Det begynner å bli skikkelig kaldt og guffent ute om dagen og jeg merker at kroppen, hode og halsen begynner å hangle litt og jeg som hele tiden har mange baller i luften, har rett og slett ikke tid til å bli syk. Det er nok heller ikke bare meg som syntes sykdom og sår hals er noe skikkelig herk? For noen dager siden kom jeg over et lite tips mot forkjølelse og sår hals, tenk at noe så enkelt og billig kan funke så bra. En shot om morgenen så er jeg sikker på at man forebygger mye sykdom ♥

Man kan lage denne drikken på forskjellige måter. Jeg vet at fler bruker juicer til å lage den, men jeg la alle ingrediensene i en liten kjele og tilsatte vann og kokte det opp. Da får du en varm og lindrende drikk for halsen - i tillegg tilsatte jeg litt honning som søtning.
 

1 frisk sitron
1/3 chili (eller mer om du ønsker)
Masse masse ingefær


PROTEINRIK ISKAFFE

 • 12.10.2016, 11:24


 

Har du sett noe så digg? Her om dagen havnet jeg over en skikkelig proteinrik iskaffe og måtte bare teste den ut, og fy så god den var.  Jeg brukte proteinpulveret til Forever som inneholder masse proteiner, denne iskaffen kommer garantert til å bli laget mye av fremover, både før jobb og trening. <3 Denne var ekstremt god å lage i dag tidlig, etter en alt for sen kveld i går. Det er sjeldent jeg legger meg langt over 12 og i går var vi ikke hjemme før over halv 2. Men det var absolutt verdt det ? JB er jo helt rå, hehe.

- Oppskrift på iskaffen har dere her -

4 store isbiter
En scoop Forever Ultra Sjokolade
3-4 skjeer med sterk kaffe
3dl melk

 

BREAKFAST BOWL

 • 09.10.2016, 13:29

BREAKFAST BOWL

God tirsdags formiddag! Dagen i dag har startet så rolig og avslappende som det går ann - kroppen og hodet mitt har vært ekstremt slitent de siste ukene etter sommeren, pga mye stress og ALT for mange baller i luften. Jeg er en person som går "all in" når jeg først starter på noe og det går dessverre utover andre ting. Så Daniel og jeg har funnet ut at denne jenta må ta det litt med ro og ikke ha så mye å gjøre til en hver tid. Det er noen ting som ikke blir prioritert fremover mens andre ting som gjør meg glad skal bli prioritert i stedet for. Fritid for meg har blitt så mye viktigere enn å omtrent bo på jobb å ha de ekstra tusenlappene i måneden. Siden jeg var ferdig som lærling i 2013 har jeg tatt på meg alt av vakter, jobbet en haug av helger og kveldsvakter etter hverandre, men det går ikke over lang tid. Kroppen blir helt utslitt og hodet føles som det holder på å sprenge i perioder.UKENS MENY

 • 08.10.2016, 23:41

God mandag dere, i går bestemte Daniel og jeg oss for å finne ut middager for hele uken og handle med en gang så vi har en ting mindre å tenke på. Så da har jeg handlet, ryddet kjøleskapet og skal straks sette i gang på dagens middag. Formiddagen i dag har jeg brukt på jobb i Hjemmetjenesten og i morgen står nok en skoledag for tur. Det blir bare tre felles middager denne uken fordi jeg jobber kveld på onsdagen og skal til Oslo hele helgen, men her har dere middags planen vår.UKENS MENY 

Mandag - Spagetti og kjøttdeig med Chili saus
Tirsdag - Terteskjell med fiskepudding og reker
Torsdag - Cowboy gryte

Dessert - Blåbær pai
I dag er det en skikkelig grå mandag, det regner og blåser om hverandre så planen er å tenne noen lys, strikke ferdig Line Langmo genseren så jeg får sendt den til montering i morgen og så skal skal jeg starte på boken Calendar Girl, er så spent på den! Ha en super dag :-) 

OPPSKRIFT PÅ VERDENS BESTE RUNDSTYKKER

 • 08.10.2016, 23:30 

♥ 130 g smør

♥ 7 dl melk
♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel)
♥ 250 gram sammalt hvete grov
♥ 100 gram lettkokte havregryn
♥ 1 pakke tørrgjær
♥ 1 ss ferskere bakst fra idun
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss sukker (kan sløyfes)
♥ 1 egg

♥ En dæsj med Forever sin fantastiske Honning

♥ 1 egg til pensling
♥ 1 ss melk til pensling
♥ Solsikkefrø/solsikkerkjerner/havregryn

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm på svak varme til fingervarme. Bland alt det tørre og tilsett smør og melk-blandingen. Elt godt i 10 minutter (en fordel med kjøkkenmaskin). Tilsettes egget når alt er blandet. Tilsett mer mel om nødvendig.

Hev deigen under plast i ca 1 time til den har blitt dobbelt så stor. Bak ut deigen med mel og lag 12-16 rundstykker (de hever mye etterpå så ikke lag dem for store). Etterhev rundtstykkene i ca 30 minutter (kan redusere hevetiden litt) Pisk ett egg og 1 dl melk sammen i en bolle. Pensle rundstykkene og strø enten solsikkekjerner, sasamfrø eller havregryn på toppen før steking.

Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl dem på rist. De kan fryses og varmes opp i ovnen så er de så gode som ferske igjen. Jeg setter dem da inn i kald ovn og lar dem stå der til de er tinet på ca 100 grader.
 

NUTELLA PANCAKES

 • 08.10.2016, 19:48

20.06.2016, 21:12

 

Tidenes beste frokost - jeg har blogget om Nutella pannekaker opptil flere ganger og her om dagen kikket jeg på litt forskjellige blogger og kom over Kristina Andersen sitt blogginnlegg om Nutella pannekaker på grillspyd - gjett om jeg ble i ekstase? Fortet meg ned på butikken i dag tidlig å lagde meg denne fantastiske frokosten med en gang. Bare synd at jordbærene på Rema1000 var så dvassene nå.. KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no