Martine

Ellefsen

OPPSKRIFT - PESTO FLETTE

 • 31.01.2017, 21:51

Etter å ha kommet over denne oppskriften på denne bloggen her om dagen, så måtte jeg bare teste det ut selv. For det første så er jeg ikke noe flink til å spise frokost, er heller ikke noe flink til å ta med meg lunsj på jobben. Derfor tenkte jeg at denne pestofletten måtte være helt genialt til akkurat det. 

Du trenger: 1. 6dl hvetemel 2. 2,5dl lunket vann 3. 1/2 pakke fersk gjær 4. 1ts salt 5. 1 egg (til pensling) 6. 2 ss olje 7. 1/2 boks grønn pesto 8. 1/2 boks cottage cheese 9. Litt revet ost 10. 1ss sukkerSlik gjør du:
1. Rør gjæren ut i det lunkede vannet og mål opp de tørre ingrediensene.
2. Hell hvetemel/salt/sukker i gjærblandingen og rør det hele til en deig.
3. Kna godt med hendene og tilsett litt mer mel om det er nødvendig. 
4. Smør deigballen inn med 2ss olje og sett deigen til heving under plast i 60 min. 5. Kjevle deigen ut til en firkant på kjøkkenbenken, og sett ovnen på 175 grader.
6. Bland sammen en halv boks pest og en halv boks cottage cheese, og smør denne blandingen kun på midten av firkanten. Strø litt revet ost over.
7. Skjær strimler som har en bredde på ca 2-2,5cm av deigen som ikke har fyll og legg annen hver deig-strimle over fyllet fra hver sin kant til du har et flettebrød. 
8. Pensle brødet med et vispet egg og stek midt i ovnen i ca. 20 min. 

PERFEKT SKOLE-LUNSJ

Vlog - Hand care tips

 • 31.01.2017, 16:11

- HAND CARE

I løpet av vinteren blir jeg alltid veldig tørr på hendene, det hjelper heller ikke at jeg jobber i helsevesenet og må vaske og sprite hendene ekstremt mange ganger i løpet av dagen. Jeg har derfor blitt veldig nøye med å pleie hendene mine godt en gang i blant. Lagde en liten video til dere om hvilke produkter jeg bruker og rekkefølgen. Alle produktene fåes kjøpt >her<. Nå står middagen på tur inn i ovnen og pesto-rullen skal snart bakes ferdig. Deilig med noen nye oppskrifter. EN SKIKKELIG BLÅ-MANDAG

 • 30.01.2017, 21:33For en skikkelig blå-mandag.. For det første slumret jeg ett par ekstra ganger på alarmen til morgen i dag (noe som aldri pleier å skje), jeg var grisetrøtt og følte vipper og hår stod til alle kanter, det fikk jeg jo også understreket hos ett par brukere på jobb i dag, haha. Eldre og småbarn er alltid så sinnsykt ærlige. Så etter noen laaange timer på jobb og omtrent 10.000 gjesp senere så kom jeg meg hjem, fikk gjort ferdig ett par ting og nå har jeg egentlig mest lyst til å legge meg til å sove.. I morgen har jeg foreløpig fri, så jeg får krysse fingrene for at morgendagen blir litt bedre enn denne blå-mandagen.. Har dere noen gode serier å tipse meg om forresten?  

VLOG - Q&A

 • 30.01.2017, 21:17

Dette er både litt gøy og superkleint!! Endelig har denne frøkna ordnet spørsmålsrunden på videoblogg. Når jeg ser på videoen så skjønner jeg i hvert fall at alt kan gå oppover, haha.. Jaja, here it goes! Og det fantastisk flotte stillbildet på starten da, huff.. 

CABIN TRIP

 • 29.01.2017, 20:10Da var vi vel hjemme etter en kjempe hyggelig hyttetur med favorittene våre. Vi var sent fremme på fredagskvelden, fikk handlet litt og laget oss god fredagsmiddag som selvfølgelig ble taco, hehe. Vi hadde med oss langrennskiene, men var veldig forberedt på at det mest sannsynlig ikke ble noe skigåing.. Så i går pakket vi sekkene våres med kakao, pølser og ved og gikk et lite stykke til vi kom til en koselig gapahuk, der satt vi å grillet og koste oss i ett par timer før vi gikk tilbake på hytten. Det har vært en deilig og rolig helg, som virkelig var etterlengtet. Nå sitter jeg å planlegger neste ukes blogg innlegg, planer og jobbdager før vi skal avslutte helgen med litt filmkos. Håper dere har hatt en fin helg folkens, det har vi hatt!! <3 
 

KLAR FOR HYTTETUR

 • 27.01.2017, 17:26Woopwoop - endelig fredag og frihelg! Kameraet er pakket ned, baggen er pakket klar og vi er straks klare for hyttetur med et vennepar. Skal bli veldig koselig å komme seg litt bort, finne på noe sammen med gode venner og kose oss masse i helgen! Det er dessverre ikke mye snø dit vi skal, men i stedet for å fly rundt på langrennski, så får vi heller ta bena fatt å gå oss en tur i hytteområdet. Ville bare titte innom for å ønske dere alle en god helg, jeg skal prøve å oppdatere litt i helgen, men om dere vil følge meg litt mer så legg til @martineosen på Snapchat. 

STUDY, STUDY AND STUDY

 • 26.01.2017, 19:43Vi er godt i gang med skoleåret og temaet vi har om i oppgaven vår nå er helsefremmende og forebyggende arbeid og psykiatri. Jeg kjenner at dette blir utrolig spennende og jeg startet velvillig med oppgaven min i dag og er allerede godt i gang. Det er sjeldent jeg frivillig leser i skolebøkene, men dette er temaer jeg er veldig interessert i og som er veldig relevant i forhold til jobben min på sykehjemmet og i hjemmetjenesten. Jeg gleder meg faktisk veldig til å komme skikkelig inn i disse temaene, få ny kunnskap og kunne knytte teori opp mot praksis - dette blir bra! 

I morgen drar vi på hyttetur til Notodden og vi gleder oss så - ukens høydepunkt for å si det slik. Vi drar med et annet vennepar, så vi skal nok få til både noen turer i frisk luft, brettspill, skravling og god mat. Skulle forresten lage en videoblogg til dere med svarene på spørsmålsrunden jeg har hatt her på bloggen, men kameraet bare stopper etter noen sekunder med filming, tror minnebrikken min er for dårlig.. Så dere får være litt tålmodige og vente med svarene til jeg får kjøpt en ny minnebrikke. Hva er dine planer for helgen? 


 

SERIETIPS PÅ EN TORSDAG

 • 26.01.2017, 12:32
VALKYRIEN

I kveld må jeg bare komme med et serietips til dere, mange av dere har helt sikkert sett noen episoder allerede og jeg er en av de mange. Serien er en Norsk dramathriller og handler om legen Ravn og dommedagsfantasten Leif. De har inngått en avtale og lager en illegal klinikk under jorden i Oslo sentrum. Legen Ravn prøver å finne en kur til sin døende kone Vilma. Han trenger et mirakel, men nekter å gi opp håpet. Beredskapsmannen Leif forbereder seg på kollaps i samfunnet og i mellomtiden tilbyr de kriminelle personer behandling i klinikken. Serien er så utrolig spennende og jeg gleder meg SÅ til hver søndag og ny episode, men dessverre er det bare to episoder igjen. Du kan se serien på NRK-nett tv. 

TIPS - WEEKLY PLANNERS

 • 25.01.2017, 11:16God lille lørdag skjønne - i min hektiske hverdag er det utrolig viktig for meg å kunne planlegge. Og som dere sikker har merket, så elsker jeg å skrive lister. Jeg har de overalt, lister til blogg-innlegg, handlelister, to-do lister osv osv.. Her om dagen trengte jeg litt inspirasjon og jeg vet at det er 80% større sjans til å gjennomføre ting man har skrevet ned, så derfor måtte jeg finne meg noen freshe og søte weekly planners. Disse fant jeg på Pinterest (her), der finner du mange planners som man kan laste ned å printe ut - helt genialt! Nå er jeg på skolen og har første dagen med forelesning etter nyttår og etter skolen, skal jeg rett på jobb.. Ha en fin dag <3 

SNAPCHAT LATELY

 • 24.01.2017, 20:16

FOLLOW ME ON SNAPCHAT @martineosen

Noen ganger så står det stille her på bloggen og da kan det jo være kjekt å følge meg på snapchat, der oppdaterer jeg som oftes mye mer enn andre plasser. Sånn som i dag - dagen har gått i ett siden kl. 6 i dag tidlig, jeg stod opp og føyk avgårde på jobb, rett hjem for å lage litt middag, slappet av i en halv times tid. Og nå skal vi snart ut døren, pakke med oss langrenn skiene og hente søsteren min for å gå noen runder på Jarseng. Deilig å bare kjøre i 20 minutter for å komme til en helt ok langrennsløype her i nærheten. Noen uker går bare så innmari fort og det føler jeg denne kommer til å gjøre, det er allerede tirsdag og timene bare flyr forbi. Jaja, det er jo positivt også - da kommer vel sommeren fortere? For denne jenta savner virkelig en ferie og reise.. 

STUDIETIPS - GRUPPEARBEID

 • 24.01.2017, 10:44Ett nytt skolesemester er allerede i gang og jeg startet semesteret med eksamen for to uker siden som jeg fikk B!!! på - guri, tenk på det. Noen ganger er det helt greit å være litt ekstra stolt av seg selv og det er jeg virkelig. Med veldig mye jobbing, en høst som har vært litt ekstra tøff når det gjelder mange ting og da fullføre den muntlige eksamen med en B er søren ikke verst syntes jeg, hehe. Jeg er nå klar for å studere dypere og lære mye mye mer om psykiatri, rus og alt som hører med - dette halvåret tror jeg kommer til å bli kjempe spennende. Vi starter snart med en ny gruppeoppgave og jeg er spent på hva oppgaven går ut på.

STUDIETIPS - GRUPPEARBEID

Bli kjent. 
De første dagene (ukene) av studiestart er viktig. Bli kjent med klassen og finn ut hvem du kommer godt over ens med og hvem du føler er en god samarbeidspartner. Finn ut av hvor de andre studentene bor, dette kan være kjekt når man skal jobbe i gruppe. 

Fordel oppgavene. I gruppen jeg har vært med i nå i høst, så har vi vært fire stykker. Ei til og jeg er fra samme plass, mens de to andre hadde en times reise vei til skolen. Derfor er det viktig å planlegge, vi lagde oss en Facebook chat, skrev til hverandre veldig ofte der, snakket sammen den ene dagen vi var på skolen i uken og fordelte oppgaven i fire deler og jobbet med en del hver. Vi sendte hverandre oppgavene på mail og det har funket kjempe fint. 

♥ Skriv i Google Documents. Dette fikk jeg tips om her for ett par dager siden faktisk. Vi bruker Word på skolen jeg går på, men det går fint an å bruke Google Documents og så lime alt inn i Word tenker jeg. I Google Documents kan alle skrive samtidig, virker utrolig kjekt, så det her må jeg få testet ut.

Ta notater fra forelesningene. Det halvåret jeg har gått på skolen hittil, så har jeg ikke vært noe flink til å ta notater. Jeg må få skaffet meg en inspirerende notatbok og noen freshe penner og tusjer, så tenker jeg det skal gå som en lek fremover. Det er veldig lurt å ta notater fra timen, for så å bruke i gruppearbeidet man skal jobbe med. TRENINGSPLAN UKE #4

 • 23.01.2017, 20:53

Da har jeg endelig fått skrevet og planlagt treningen for denne uken, om dette faller i smak så skal jeg selvfølgelig fortsette med slike innlegg. Det er i hvert fall en god motivasjon for meg selv, hehe. Ting man skriver ned har man faktisk 80% større sjans for å gjennomføre enn de tingene man ikke skriver ned, så dette bør funke. Styrkeøktene denne uken får jeg ikke så veldig mye tid til, men jeg er glad vi får trykket inn skigåing, turer og hyttetur til helgen. 

Når jeg er på trening varmer jeg som oftes opp på mølla, før jeg drar i gang med intervaller enten på mølla eller i romaskinen. Når jeg trener styrke så følger jeg noen treningsprogram som har en god del gode øvelser som bygger en god kjernemuskulatur og gjør kroppen sterkere. Å jobbe i helsevesenet gjør at jeg sliter ut ryggen min fortere enn mange andre yrker og derfor er det viktig for meg å fokusere på å få en sterk kropp. Kan dele noen av favoritt øvelsene mine i ett eget innlegg senere. Spillelistene mine finner du forresten >her<ANTREKK - 230117

 • 23.01.2017, 16:38God mandag alle fine blogglesere - jeg er som oftes veldig glad i mandager og nye uker, men i dag er jeg bare så trøtt, hehe. Enda jeg la meg klokken 22 i går kveld og har sovet mer enn jeg egentlig pleier, men noen ganger får man vel bare ikke i seg nok søvn? Jeg var ferdig på jobb i Hjemmetjenesten klokken 15, dro rett hjem for å knipse litt bilder til bloggen og for å planlegge ukens innlegg. Har funnet en del supre "weekly planners" på Pinterest som jeg skal printe ut å få testet ut, litt inspirerende to-do lister funker som bare det. På bildene ser dere forresten dagens antrekk, jeg elsker virkelig den lange cardiganen, og ikke minst skjorten. Den har nemlig en kjempe fin detalj bak, som jeg selvfølgelig ikke har fått bilde av, jaja.

Jeg er i gang med ett treningsinnlegg også, som flere av dere lurte på om jeg kunne blogge om, så håper det faller i god smak. Ett spørsmål har jeg til dere - vil dere ha svarene på spørsmålsrunden på videoblogg eller vanlig innlegg? *spennende* Ha en kjempe fin start på uken dere<3  

JEG KJØRER I GANG EN SPØRSMÅLSRUNDE!

 • 21.01.2017, 20:24Da tenkte jeg at det var på tide å kjøre i gang en spørsmålsrunde her på bloggen, stadig tikker det inn et eller annet spørsmål og jeg prøver å svare på kommentarene som kommer, men noen ganger er det lettere å samle ting i ett innlegg. Tenker jeg lar spørsmålsrunden foregå i ett par dager, så lager jeg et blogginnlegg eller kanskje en vlog, hvor jeg svarer på spørsmålene dere lurer på. Såå - kjør i gang!! 

DETTE ER GODT FOR KROPPEN

 • 21.01.2017, 13:14- Love this view -

Fy søren så takknemlig jeg er - å kunne kjøre i knappe 10 minuttene for å så kunne gå seg en liten tur helt ytterst i Langesund. Noe av det beste jeg vet er å komme seg ut i frisk luft så ofte man har mulighet. Det finnes ingen bedre terapi enn det - mener nå jeg. Daniel er i Sverige i dag, så jeg stod opp relativt tidlig og fikk dratt med meg Holly ut på tur til fortet i Langesund, det er så utrolig fint der når solen skinner og det er helt vindstille. Etter å ha sittet i solsteken i nesten tjue minutter, var det på tide å gå tilbake igjen og nå sitter jeg her hjemme og nyter bildene før jeg skal på jobb på sykehjemmet igjen i kveld. Helgen går så fort når jeg jobber, jeg skal prøve å forhåndslage ett blogginnlegg før jeg drar på jobb også må jeg gå over neste ukes planer og gjøremål. Ha en kjempe fin lørdag alle sammen <3 

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no